Vi åker till Käringön

Lika överraskad varje gång det är helg och sommaren finns kvar!

Den här lördagen åkte vi till Käringön utanför Orust. Det tar inte lång tid, men oj vad det var mycket och stora vågor! Vi blev omåkta av en mycket snabb rib-båt som forsade och hoppade fram på vågorna - jag skulle aldrig våga åka så fort.

Vi fick en perfekt båtplats i gästhamnen. Hamnväden kom och bytte några ord, det var en av mycket få människor vi talade med, förutom varandra, under ett dygn, och vi njöt av det. Stressen från arbetsveckan rann sakta av. En dusch, ett glas vin med en lokal makrillrulle av ngt slag hjälpte till. Det var första säsongen för arrendatorn av den lokala "korv-mojen" som försökte sig på lite nytänk. Även om det bär emot att säga det så hade det räckt med ngn matsked majonäs så hade makrill-tunnbrödsrullen faktiskt varit riktigt god. Och en öl till så hade den smält i munnen.

Middagsbordet stod bokat till kl 9. Vi satt på pubverandan en våning upp och såg solen gå ner. Så otroligt vackert! Tiden stod fullkomligt still. Men så var det äntligen dax för mat, den var perfekt; Pocherad Hälleflundra med grön sparris, skirat smör, riven pepparrot och färskpotatis... sommaren finns kvar! 

Vi sov gott i båten denna natt. Jag vaknade till ett härligt frukostbord med färskt bröd, blåbär och annat gott. Förmiddagen fylldes med promenad och kaffe, sedan var det dax att bege sig hemåt igen med nyladdade batterier och ett härligt minne i bagaget