Höst, mörker och sommarmöbler

Alldeles nyss var det sommar, och så plötsligt en dag så är vi mitt i den mörka årstiden. Jag förundras varje år över hur fort det växlar och även om man vet så kommer det som en överraskning.

Förra veckan kom första snön. Pang så låg den där, nästan 2 decimeter tjock - över sommarmöbler, krukor och växter som skulle räddas. Nu vet man som tur är att den första snön inte blir långvarig, så det var bara att vänta ut den, och efter ett par dagar såg man alla sommargrejer i trädgården igen.

Så kom en ny helg och det var bara att kavla upp ärmarna och ta stora taget i trädgården. Sommarmöbler och krukor in i uthus och skjul. Växter vi är rädda om är flyttade till en egen liten hörna i trädgården, en tillfällig förvaringsplats så att de inte mosas om stora grävmaskiner kommer till oss under vintern. Fågelhuset och flaggstången är flyttade, och båten är övertäckt. Vi höll på några timmar, och jösses vad jobbigt det var. Sedan blev det banankaka och kaffe. Så gick det med den bantningen.

Nu är vi i fas i trädgården, men ytterligare en ganska pinsam historia återstår; Det är mitten av november och vi har inte tagit upp potatisen ännu. Flera sorter är satta hos svägerska och svåger. Tanken var god, men...

Jag hoppas, hoppas vi kommer igång med vårt nya hus snart. På tisdag ska vi träffa arkitekten för sista gången.

Kommentera här: