360º-rundvandring i nya huset

Grunden är gjuten och nu börjar snickeri arbetet. Första stolpen visar den nya huskroppens höjd, ca 5 meter. Här kommer köket ligga, det blir ett stort kök med massor av plats. Åh, vad jag längtar! Vi lagar mycket mat, och att få plats samtidigt utan att trängas kommer bli fantastiskt. Bara det att ha en fullstor diskmaskin och inte en smaldisk som vi har i dag kommer underlätta en hel del. Köksritningana börjar också ta form, nu ska vi bara enas om utseendet. Jag vill ha ett modernt lantligt kök och sambon vill stryka lantligt och bara ha modernt, liknande lucka som vi har i dag. Dottern tycker nog att det blir bra vilket som, även hon lutar åt de moderna hållet. Det som är mot mitt förslag är att luckorna är mycket dyrare. Så typiskt.
Nu börjar huset ta form och vi som jobbat med ritningarna så länge får en tydlig bild av fönster och dörrar. Allt känns bra och genomtänkt. So far.
Köket vetter mot framsidan och vägen, och ska ligga här:
Här ska det bli skjutdörrar ut från matplatsen:
Här kommer soffan att stå:
Klostergården mellan huskropparna:
Åsså framsidan, där nya entrén, badrum mm kommer att vara. Här byggs huset samman med dagens huskropp:
Sista bilden på 360°-rundvandringen är köket igen:

Juno Robin

Här är han. Robban!
Jag vaknade tidigt idag, och solen sken. Vid 9-tiden satt jag på Robbans rygg och det bar iväg ut i skogen. Det var en lång härlig tur. Han har blivit lite tunn på sistone, så nu måste vi fokusera på bygga muskler. Det blev backar och bra tempo, för konditionen behöver självklart också bli bättre. Både min och Robbans. Nu, innan alla mygg, flugor, bromsar och andra småkryp har vaknat till, är det den bästa tiden att ha häst. Luften är hög och det är lagom varmt. Ljuvligt!

Wilmer & Lilou

Kan bara inte låta bli. Här kommer Wilmer, han bor i Skövde:
Och här är Lilou, hon bor på Guadelope:
Det är roligt att vara gammelmoster :-)