Fröken märkvärdig

Engelsk översättning märkvärdig; extraordinary, remarkable. 
Svensk synonym; speciell
Jag läser på internet och inser att betydelsen av ordet märkvärdig inte är samma för alla. För mig har ordet definitivt en nedlåtande klang, men enligt lexikon och synonymlistor finns ingen sådan liknelse. Tänk att det kan vara en sådan skillnad? Beror det på att jag är uppvuxen i Jantelagens mecka, eller har jag fått allt om bakfoten?
Fröken märkvärdig är iallafall en person som tillhör mitt arbetsliv. En tjej som när hon fyller 40, om sådär 10 år kommer upptäcka att hon varit 40 i 20 år. Arma stackare. Tänk; ingen 40-års kris? Klart det inte kan komma om du varit 40 så länge? 
För mig så är fröken märkvärdig en tjej med väldigt gott självförtroende men tyvärr svag självkänsla. Jag är väldigt glad över att jag kan välja vem jag vill ha runt mig i vardagen. Och det gör jag. Flitigt, och mer och mer egoistiskt för varje år (är det åldern?).
Varför skriver jag nu om detta? Jo, jag är så irriterad på att inte kunna välja! Eller rättare sagt välja bort.
Nu när ämnet snurrar i mitt huvud kan jag bjuda på ett boktips. Det är en ganska sorglig bok, men läsvärd
Fröken märkvärdig och karriären (undrar vem jag fått denna av?):
 
 
 
 
 
 
 

Det blev lite sjukdom ändå

Ingen träning igår. Jag missade att avboka i tid (2 timmar innan passet börjar vet jag nu) och kommer få böta 40 kr. Trodde nog jag skulle fixa det. Sjukdomen var fortfarande i förnekelsefasen, men så blev det inte. 
Idag har jag jobbat från sängen. Värmefilt och dator i fin harmoni. Det var skönt att tillbringa horrisontellt.
Efter arbete.. -ja, jag vet. Det är idiotiskt att jobba när man är sjuk, men vi har bara några dagar kvar på månaden januari och jag har en del ordrar jag förhandar om. Efter arbete kollade jag på Dawnton Abbey. Jag har precis börjat med säsong ett. Riktigt bra. Hur kan jag ha missat denna serie de senaste fyra åren?
Sambon kallade och jag fick en härlig överraskning. Mums!
Alldeles om en stund ska jag förflytta mig från sängen till soffan, men först hinner jag nog med avsnitt från Downton Abbey.

Veckans träning

Söndag och dagens träning kommer troligtvis ställas in. Jag drar på det i det längsta. Kanske är piggare efter lunch?
Veckans träning:
Måndag - ingen träning
Tisdag - joggning 25 min
Onsdag - Bodypump 1 timma
Torsdag - joggning 35 minuter
Fredag - Crosstraining i grupp 30 min + CXworks 30 min (fortfarande träningsvärk i magen...)
Lördag - Ridning
Söndag - Ridning (och ev Bodypump om jag känner mig bättre)
 
Jag kände att träningen fått stå åt sidan under veckan som gått, men när jag tittar tillbaka ser det bra ut. Jag kanske ska lyda rådet jag brukar dela med mig av: träna inte i början av en förkylning...vi får se