Fläder och plockgenen

 
Idag är jag gräsänka. Tränat efter jobbet som jag brukar på fredagar, och utöver det plockat fläder och gjort fläderblomssaft.
Jag har en gen som spökar några gånger om året. Plock-genen. Jag har ett plock-ursprung. Och då menar jag inte plocka undan kläder och så utan ätliga saker som bär och svamp. Vi har alltid plockat i min familj. Jag har tidiga minnen med "krösarensning" på pappas hembygda rallare, hinkar med lingon, blåbär och en hel del svamp. Så här års börjar det. Jag hittade de första kantarellerna igår. Såg även mogna smultron. Det värkte i plocktarmen, men jag satt till häst så det gick inte plocka.
För ett par veckor sedan började flädern att blomma. Vi har ingen egen buske, men det växer överallt. Där man inte får plocka... men i förrgår såg jag den. En buste på en allmänning. Idag utrustade jag mig med påse och sax. åkte och tränade, och därefter plockade jag fläder. Äntligen. Nu har jag stillat plockgenen vad gäller fläder för i år.. Skönt! 
 
 

Vilken underbar dag!

Att vara ledig tre dagar i sträck är melodin. Då hinner jag med att vila, ladda om och få en hel del gjort. Jag har normalt inga problem med energin, men arbetet suger en del just nu. Då var det helt enkelt toppen med tre dagar ledigt. 
Dag 1. Midsommarafton. Inga gäster, mest vila. Ett träningspass som ner mig på jorden. Hjärnan rensad och snäll är resultatet
Dag 2. Lite hästliv och kalas hos bonusdotter, mest vila
Dag 3. Energi!!! Glömde nämna under dag 1 och 2 att jag satt och bakat surdegsbröd. Dag 3 började med frukost  tillsammans med kärleken och bonusdotter därefter gräddning av bröden som vilat i kylen. Under tiden som bröden gräddades fixades tvätten och diverse hemfixgrejer. Kl 11 var det dax för saft hos svåger och svägerska, sedan ridning, flyttning av häst och bodypump. Nu har vi tömt gården och flyttat båten (som fortfarande är på land :-) ifall snickarna kommer och bygger trapp och altan på framsidan snart. Jag har fått en vattenmelondrink i min hand och ska strax glda ner i badet. Livet är sä härligt! Och det är bara tre veckor till semester.
 

Veckans träning

Hm. tre resdagar utan träning - igen. Men på väg hem från Oslo i onsdags hoppade jag in på Sportlife i Lilla Edet och körde ett pass bodypump. Det var skönt efter bilresa och norsk mat...
Onsdag: Bodypump
Torsdag: Ridning
Fredag: Bodypump
Lördag: Ridning
Söndag: Ridning och bodypump
Också har jag cyklat litegran också. Hoppas hinna en runda till idag (sändag)
 
Det blev en ok vecka. Nästa blir värre...