Remaking

Det känns lite sorgligt så här års. Bortstädning av sommaren från trädgården gör mig nedstämd. Jag är inte förtjust i den årstid som närmar sig med stormsteg. Alla krukor måste tömmas och göras om. Jag sätter träden i jorden för att de inte frysa ska sönder och slänger eller planterar om blommor. Några nya får köpas in, det är förstås kul. Önskar bara det fanns lite roligare växter att välja på. Alla trädgårdsmöbler tas in under tak. Tungt och besvärligt. Varför har vi så många grupper egentligen? 
Jaha, vad säger man om den här synen? Det ska föreställa ett trädgårdsland... fullständigt kaos. Ingenting gick som det skulle i år. Jag måste lägga ut den här bilden så jag kommer ihåg hur kass jag är på odling. Minnas så jag inte gör om det igen. Jag har hela tiden planerat för att vi ska ha flera land och massor av härliga grönsaker. Jag lägger härmed ner hela det projektet och överlåter åt de som kan. 
Nu är landet förvaring av träd som jag har i krukor på sommaren. Det passar det bättre till. 
Så här såg det ut på trappan. Prydnadsträd i krukan till vänster och en röd fläder i krukan till höger. Den röda flädern får pryda krukor tills vi bestämt vart den ska stå. Det kan ta många år, men det gör ingenting. Den har varit vacker hela sommaren. 
Utöver dessa kompisar finns en Japansk lönn och en Magnolia (som inte heller fått sin plats ännu). Japanska lönnen står kvar i sin kruka. Jag fick inte ur den. Supertung. 
 
Här står den japanska lönnen tlllsammans med murgröna. Jag undar om jag vågar lämna den där över vintern? Vattnet i krukan lär frysa. Klarar den det? 
Så här ser det ut vid dörren nu. Jag behöll rosmarin och murgröna och som jag haft i andra krukor och adderade på lite höst. Det känns lite murrigt, men det är lätt att ändra på om man vill. Och det kommer jag nog vilja. 
Vad mer? Jo, jag brukar ha några av våra inomhusväxter på altanen på sommaren och de har fått komma in nu.
 
Det funkar att ha olivträd inne hos oss, vi har inga heta element utan en jämn golvvärme. Jag duschar dem ganska ofta. Det tar på dem efter ett tag, men så när de ser ut att inte orka med innelivet längre kommer våren. Vi har några Elefantfot, något som ser ut som doftranka (utan blommor) och murgröna som också är med om samma resa. Det mår de bra av. Nu är alla iallafall inne, och det känns skönt!
 
 
 

Hästliv och allergi

Att ha häst och pälsdjursallergi är ganska jobbigt under vår och höst. Pälsen ska bytas och jag mår kass varje gång jag är i stallet. Jag äter Loratadin varje gång jag jag ska dit, och normalt räcker det ganska bra. Fast inte under pälsfällning. Hu! Min strategi är att klippa av rubbet. Det har jag gjort i alla år, och det funkar perfekt för mig och Robban förvandlas till en helt ny häst. Jag glömde tyvärr ta efterbild, men jag kan återkomma med det någon dag. Han är så snygg nu och mycket mer lättskött och jag ser hur han njuter när jag ryktar och kommer åt ordentligt. 
Förebild:
Stallselfie:
Mun-och nässkydd, tvärdrag och allergimedicin i form av Loratadin och ögondroppar räckte bra tillsammans med snabbt ombyte och dusch. 
Nästa hästämne är en superidé jag fick idag när jag krattade löv. Jag använde en stallgrep! När man krattar är det svårt att få med så smycket utan att få med grus också. Den här kan du kratta med om du vill, eller ha till hands bredvid krattan, och sedan lyfta löven skaka bort grus och lasta till en skottkärra utan att få ryggskott. Helt genialiskt!
 
 

Hälsan

Idag är det läkarbesök på schemat. Det är alltid lite läskigt, men samtidigt bra med en diskussion om hur jag egentligen mår. Jag får frågan om hur jag mår dagligen, och det är alltid jobbigt att svara. Utanpå är jag frisk. Ser säkert pigg ut också, med solbränna från Grekland och några extra kilo på kroppen. Se mig - och du blir säkert glad för att jag ser så mycket bättre ut än för mot för några månader sedan. Och ja, det går framåt. Det är så underbart att känna det. Idag ska jag prata med min proffsiga läkare om min hälsa. Han ställer de där frågorna som tillsammans med mina svar ger en bild om nuläget. Jag vet hur jag mår. Det är bara så svårt att sätta ord på det när någon frågar. 
Igår tränade jag 60 min indoor. Det var tufft. Träningsvärken efter förra veckans bodypump på torsdagskvällen hade inte riktigt släppt så det kändes som jag hade elefantben de första 20 minuterna. Nu var det ett riktigt konditionspass, och det var jättekul. Är lite öm i kroppen idag, men det går bra. Har ingen egentig plan med min träning ännu. Längtar efter att öka på antalet tillfällen per vecka, men inser att träningsvärk kommer stoppa detta nu och jag får nöja mig med två pass. Musklerna måste hinna med också. Träningsvärken från i torsdags var grym. Tur att du inte hörde mig under svampturen; stön stånk, aj och pust. Nerförsbackarna var vidriga, och vi har väldigt kuperad terräng... men det var härligt ändå. Svamp och lunch i skogen = livet på en pinne!
Bjuder på denna kreativa tanken idag:
Ha en fin dag!