Regn & hästliv

Tätt, tätt regn hela dagen idag. Mig gör det egentligen ingenting. Jag har ingen energi idag och har segat runt och vilat om vartannat. Har väl accepterat det ganska bra nu, och blir inte lika ledsen och besviken längre. De här dagarna kommer komma ibland. Numera lite mer sällan, tror jag, och det är en positiv tanke.
Så plötsigt hör jag fågelsång! Efter tyst regn hela dagen stämmer de upp och jag förstår att nu blir det snart uppehåll. Kollar smhi och yr, och ja, det ska sluta regna på eftermiddagen. Vilka fantastiska djur! 
Igår var min och hästarnas tränare Erika här. Robban har inte åkt transport på ganska länge, och jag vill kunna ta med dem båda två på träningar framöver, så vi började med honom. Jag har åkt mycket med honom tidigare, och när vi gör det ofta är det inget problem, men nu tänkte jag ändå börja om och göra det på rätt sätt. Med motivation. Det var riktigt roligt. Först var han tveksam och lite stressad, men efter träningspasset var han lugn som en filbunke och ville bara gå in i transporten hela hela tiden. Det är otroligt spännande att lära på nytt, och möta hästen med positiv förstärkning istället för det inövade, traditionella tänket jag är uppvuxen med. 
Hästarna släpptes i sommarhagen under några timmar i söndags. Vilken lycka! Tur de inte bröt benen som de sprang, hoppade och studsade!
 

Unghäst är trötthäst

Att ha en unghäst är verkligen roligt. Särskilt när han är så liten och behändig som Måns. Igår var vår tränare Erika här. Hon verkar även hovar och hans var bedrövliga! Riktigt läskigt bedrövliga. Nog för jag sett att de behövde verkas, men när hon visade hur skadade och eftersatta de var blev jag mörkrädd. Nu är första steget taget till fina hovar. Tur de växer och återhämtar sig. Han ser fortfarande inte bra ut, men hon gjorde ett bra jobb som första steg. Nu ska jag borsta ur dem noga varje dag och spraya med medel som kommer påskynda "läkningen". Innan verkningen var han ömfotad på grusvägen och efter gick han som ingenting. Nu kommer hon få kolla dem med ett par veckors mellanrum tills de är under kontroll. Jag ska inte lägga ut bilder, de såg hemska ut, men om du är intresserad har hon lagt ut bilder på sin Facebooksida, här: Erika Hargitai Gilla gärna sidan om du vill veta mer om hennes träningar och hovvård. Hon har lärt mig som gammal "klassisk" ryttare massor och fått mig att tänka i nya banor. Ska berätta mer om det senare. 
Idag skiner vårsolen på oss, och det är trötta hästar i hagen.
Unghästar behöver vila, precis som barn och tonåringar. Härligt när man ser gäspningarna och sedan utslagningen.
 
 

Robban har fått en lillebror

Robban, eller Juno Robin som han egentligen heter har varit vår sedan 2004. Då var han 3 och en riktig buse!
Robban är en Svensk ridponny, med Connemaran Juno Rory som pappa och Whispering fox, med okänd härstamning som mamma. 
I måndags blev Robban bonusstorebror till Måns, som också har ett "riktigt" namn; Lillemons Liberty. Han är 2 år i juni och en riktig liten charmör. Pappa heter Paddock Marquis och mamma är Simberg Sharon. Han är renrasig Welsh. Min favoritras. Vår första ponny var också Welsh, han glömmer man aldrig. 
Nu börjar resan med byggande av lösdriftstall och slowfeed. Vi har till hösten på oss, så det är gott om tid.
Nu ska jag bara njuta av att ha dem nära mig här hemma, efter att ha varit i inackorderingsstall, och låta dem lära känna varandra.