Hästar och Viktväktarna

Det var den här bilden som fick mig att vakna upp! Hur många kilo har jag gått upp under min sjukdom? Det är drygt 1,5 år sedan jag slutade med all träning i samband med att jag fick utmattningssyndrom. Kan det vara 8-10 kg? Ingen aning, men bilden blev ett wake-upp-call.
Jag vet inte om jag klarar en struktur ännu, eller om jag ens kommer få ut något av Viktväktarmötet. Det kanske är för mycket ljud, prat och surr. Då slutar min hjärna att fungera. Tyvärr är genomgången med nya medlemmar efter avslutat möte, det blir en utmaning. Kommer jag förstå hur det går till och hur man räknar? Jag ska iallafall göra ett försök. Vid lunchtid idag ska jag testa och jag hoppas jag klarar det. Agne finns ju där när jag kommer hem och vi kan nog lista ut hur det funkar efteråt. 
På bilden ovan går jag och Måns i uppförsbacken hemma. Den är grym. Han är ganska trött efter at ha busat runt i sommarhagen i nysnön. Här kommer några bilder från Måns och Robbans lek: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu vänder det!

Idag är mörkaste dagen på året, men imorgon vänder det. Eller står det kanske still ett par dagar? Jag vet inte. 
Jag är på utredning av ett team, 4 möten med olika proffesioner ska bedöma var jag är i min utmattning. Igår träffade jag en arbetsterapeft och en psykolog. Ca 1,5 timma varadera. Det går inte beskriva hur jobbigt det var. Frågor och konkreta tester, uppgifter att lösa. Efter jul är det två möten till, med andra proffesioner, och sedan slutligen ett summeringsmöte med en läkare. Det ska bli intressant. Tror inte jag kommer få konkreta svar på hur lång tid det är kvar, men jag hoppas bli något klokare. 
Psykologens bästa tips var att jag ska promenera 1 timma, 5 dagar i veckan. Det finns studier på att det är det bästa för återhämtning. Som vanligt griper jag alla halmstrån, så idag har jag tagot min första entimmaspromenad. 
Det är inte många solglimtar just nu, så när den bryter igenom är det bäst att föreviga den. Detta är från min promenad idag. Förutom trollskogar bor jag nära vatten, vattenfall, åkrar och ängar. Bätte kan det enligt mig inte bli. 

Vi bygger vindskydd

Eller, kanske inte jag direkt, men männen. Jag eldar, fikar och gottar mig. Tyvärr regn hela dagen idag, men vad sjutton, vad gör det? 
Det kommer bli kanonbra. Vägen är galet lerig just nu, så jag tror projetet kommer få vila tills det fryser i marken, men vi har iallafall startat! Ramen är på plats. Mycket arbete återstår, men det kommer bli riktigt bra!
Mottagning mitt i skogen! Det är vi inte bortskämda med här, nära Svartedalens naturreservat och rena vildmarken. 
"Vi" kommer bygga 4x4 meter. Stor eldstad och möjlighet att övernatta. Fler bilder kommer!