Hästträning

Idag har vi tänat massor. Måns har fått mycket tid. Han tränas för att kunna köras, så en kompis till mig var här och så körtränade vi, det gick bra för att vara första gången. Sedan fick Måns vila medan vi fikade lite. Därefter var det dax för Måns igen. Jag lasttränade honom. Det innebär att han ska gå på hästtransporten utan problem. Lugnt, sansat och av egen vilja. Jag höll nog på närmare en timma, fast han gick på direkt. Det blev en lek. Han fick även backa in. Att se honom stå där och nästan somna (mycket att tänka på, det är jobbigt), det var härligt. Här kan man se när Måns lastar sig själv.
Han fick även kliva över ett litet hinder och vi tränade en den andra saker. Limtunnorna var populära! Filmade en snutt, den hittar du här.
Efter lunch tog jag ut Robban i skogen. En härlig dag med varierad ridning och några småhinder.
Jag vet två hästar som kommer sova gott i natt. 
 
 
 
 
 
 
 

50 bast!

Vad hände? 
50-årsdagen är passerad med hjälp av familj, vänner och massor av kärlek. Ingenting känns längre likadant. Men äh, bara skoja, det är klart det gör. Allt känns likadant, förutom mitt hjärta som är till bredden fyllt av glädje! 
Jag hatar egentligen att vara i centrum och måltavla för överraskningar, men den här gången lovade jag mig själv att klara det. Lita på min man och min omgivning. Det gick bra. Jag fick många härliga dagar. Det känns som jag fyllt år en hel vecka! Jag har fortfarande en del firande kvar, men först måste jag vila. Är ganska urlakad nu. 
Här piffar jag med champage, ljus och mys inför middag på Grand hotels veranda och Otello på Operan:
Förutom Grand hotell och opera i Stockholm har jag hunnit med en lunch på Ulla Vinblad på Djurgården, shoppat och fikat på NK, sen middag på Rubys grill i Gamla stan, sushi på Östermalm, visning av konst på Bukowskis (inför auktion), skoshopping till Agne, massor av kvalitetstid i sviten på hotellet. 
I torsdags hade vi lunch för ca 20 pers här hemma, och några som inte lämnade utan även stannade på middag (trevligt!), igår spa med behandling och sedan middag med bästis Anne och idag vila, vila, vila. Senare idag kommer en gammal NY kompis, det blir kul. 
Ja, och så var det det där med firande med resten av familjen. Det hinner vi. Det ska bli jättekul, men jag tror vi väntar lite. 
 

Lilla helvetet

Jag googlar om sjukdomen jag har. Om utmattning, eller utbrändhet. Och försöker förstå hur jag mår. 
Ramlade över ett inlägg: Lilla helvetet. Läs det om du vill veta mer om hur det är. 
Om några dagar ska jag träffa min psykolog. Jag har inte varit där sedan i september förra året. Det har inte varit lönt.
Jag minns ingenting från våra tidigare möten. Jo, förrästen, det gör jag. Jag minns att jag såg hennes mun röra sig väldigt mycket och att hon anteckande på tavlan. Jag fick gärna skriva av det om jag ville. Det kunde jag ju inte (men det var inget jag berättade) så jag fotade av allting. I morgon ska jag leta upp bilderna för att se om minnet kan väckas upp. 
Vad ska vi prata om då? Jag har frågor: Hur hittar jag motivation? Hur hittar jag energi som inte tar laddar ur mig fullkomligt? Hur lär jag mig vara i surret av många människor? Att följa med i ett längre samtal eller diskussion? Att läsa fler än 3 sidor i en bok? Att lyssna på musik i bilen och att tåla ljud överhuvudtaget? Att gå på stan? Slutligen; Att vara bland folk och på en arbetsplats?! 
Är så fruktansvärt trött på att vara utbränd. Jag vill vara jag. Anne. Jag vill jobba, träna och ha många järn i elden. Jag vill leva och vara som vanligt. Jag vill vara i bra form och orka.