Nu ska Robban sättas igång!

En lååång vila är över och Robban ska få komma igång på riktigt. Hoppas och tror att jag ska fixa det om jag bara är försiktig. Jag kommer ha ett långsiktigt upplägg med mycket skritt och jogg i skogen i början och sedan succesivt öka träningen. Tror både han och jag kommer må bra av det. 
Idag vinterpäls och lite för rund:
Detta hoppas jag komma tillbaka till: 
Vet ännu inte om jag fixar det, det kanske är ett för högt satt mål, men ett mål är det iallafall, och jag tror resan ofta är lika viktig som målet. Idag har jag inte tillgång till paddock, så träningsmöjligheterna är lite begränsade, men när vi väl fått bättre kondition och kan börja jobba på banan så löser vi det genom att rida till paddock eller köra i transport. 
Vad gäller lille Måns ska han också igång. Vi tränar tömkörning mm, med målet att han ska kunna köras. Närmaste veckorna tar jag det lugnt med honom. Korta träningspass ett par dagar i veckan. Han får följa med vid hand när jag skrittar Robban. Det har gått två veckor sedan operationen, så lite jogg klarar han snart. Märker att han fortfarande är ganska trött, och kollar tempen då och då för säkerhets skull. Såret ser fint ut, han behöver bara lite tid. 
 
 
 

Parfymerade trosskydd från Always

Nu är jag förbannad! Bloggen är en snäll och ganska mesig plats för mina uppdateringar om vardagen och annat, men nu kan jag bara inte vara tyst. Troligtvis har du också stött på det här. 
 
När jag bodde i New York för massor av år sedan fanns det gott om parfymerade mensprodukter. Det var lätt att undvika det då det skrevs ut tydligt på produkterna, det stod på engelska och det fanns alternativ. För ungefär ett år sedan dök det upp i Sverige. Det skrevs en hel del om det då, men man kunde hitta alternativ bland Always produkter. Jag tyckte de hade de bästa produkterna. Nu hittar jag INGA oparfymerade trosskydd från Always längre. Otydligt på förpackningarna - på tyska!! Hur kan Ica som är en så tuff förhandlare acceptera detta. Hyllmeter med Always äckliga produkter som doftar! Nu har jag tvingats söka ett alternativ, och tyvärr är det Icas egna produkt. Köpter "riktiga" varumärken när jag kan, men Ica´s är i dagsläget bäst. Troligtvis är det Always som producerar, till lägre pris...
Här kan man läsa en debattartikel som skrevs för ngt år sedan om detta.
Vad tycket du om detta? Är det bara jag som är gnällig?
 

Riva för att bygga

Nu river vi det tillfälliga taket och sätter de riktiga takstolarna på lösdriften! Du som följt bygget vet att vi byggt/bygger lösdrift och håller på med en ekonomibyggnad "lada" bredvid. 
Det har funkat bra förutom ett enormt smatter när det regnat. Hästarna går inte gärna in i lösdriften då. 
Det ska vara uppehåll tills på onsdag så nu är det snabba ryck! Vi vill inte att brädorna/panelen vi klätt väggarna med på insidan ska bli förstörda av väta.
Idag är en underbar dag att vara ute i solen. Nästan vindstilla och fåglarna kvittrar. Tyvärr är jag extremt trött idag, så det går inte fort för mig och jag får inte mycket gjort, förutom lyssnat på en bok på en solvarm plats. Har iallafall släppt ner hästarna i sommarhagen så se får pilla i sig lite grönt. De har sovit i solen hela förmiddagen. 
Nu är jag inne och har fixat lunch. Det blir en blandad sallad med kokta vete- och röda quinoafrön. Hittade lite kalkon i frysen från i julas, stekte den lätt och har den som tillbehör. Hoppas den inte blir torr. Hälsosamt och gott!
Jag slarvade med mina viktväktarpoints igår. Dels hade vi gäster till lunch, maten var ok, men sedan åt vi Gino till efterrätt. Inte den västa efterrätten, men tillräckligt för att paja min plan. Det var varm fruksallad med smält vit choklad och glass, i varianten vi åt. Sedan var det ok mat till middag då vi var bortbjudna, men efterrätten gick inte motstå denna gång heller... en helt ljuvlig Pavlovatårta. Suck. Vad gör man? Och vi ska bort ikväll igen.... jag kanske borde stanna hemma, eller så tar jag helt enkelt en promenad!