Måns i vagn!

Det tog en vecka för Tomas att få Måns i vagn. Jag skrattade högt när jag kom dit och han ställde han framför vagnen. Det kändes helt overkligt. Var det verkligen möjligt? Efter en vecka! Ja, han är ett proffs. Jag är oerhört imponerad av honom och hur han hanterar Måns. Konsekvent, mjukt och tydligt. Jag har fått beröm också, för att han är så väl förberedd. Det känns kul. Jag är glad att vi tog beslutet att ta in hjälp när det började närma sig vagnen, det är en billig investering i längden. 
I morgon tar vi med oss vagnen och hälsar på Måns och Tomas. Då ska han hjälpa oss ställa in den så det blir bästa möjliga förutsättningar för honom att jobba i den. Han är ju en liten skit, och fortfarande en omusklad unghäst. Det ska bli skitkul. Hoppas att han tycker vi valt en bra vagn. 
 

Inkörning - Måns på läger!

Inkörningen av Måns fortskrider. Jag har jobbat med honom länge länge, men när vin kom till fasta skaklar kände jag att jag är för oerfaren. Att rida in en häst är en baggis jämte att köra in en. Jag har stor respekt för det. 
Så vi tog ett beslut. Det finns proffs, så låt oss ge Måns bästa förutsättningarna och skicka honom till ett. Det blev efter lite efterforskning den bästa av dem alla: Tomas Eriksson. Här kan du läsa om superproffset. Han är den mest erfarne kusken vi har i Sverige och hon honom har jag lämnat Måns.
Här står han i jättestallet, tror det är upp mot 20 boxar och ser väldigt liten ut... Jag är glad men också lite nervös för hur han har det. 
I söndags hälsade jag på. Då fick jag se Tomas jobba med honom i ridhuset, prata genom en del saker med Tomas och även gosa lite med lillkillen Måns. Väldigt spännande både för honom och mig. 
Tanken är iallafall att han kommer stanna där tills Tomas fått honom i vagn och kört en del. Har ingen aning om hur lång tid han behöver, men det kändes bra när jag var där. Grundjobbet är gjort och han är en klok kille. Måns alltså. 
Nästa helg åker jag dit igen. Det ska bli så kul att följa utvecklingen. Vagnen kommer också åka med ned för inställning och provkörning, men det blir nog inte ännu. Problemet blir sedan när man ska få hem både ponny och vagn. Den går inte på transporten när hästen är där, utan behöver ett eget släp. Bara att tänka på hur går till att tävla i sportkörning gör mig matt. Då ska man ha två vagnar + häst eller hästar. Mitt problem återstår, men jag får väl helt enkelt åka två gånger (drygt 20 min enkel resa...) 
Håll tummarna för att allt går bra och att vi snart får hem honom igen! 
 

En uppdatering av sadelkammare och lösdriftbygge

Sakta men säkert tar våra nya byggnader och sadelkammare form. 
Idag ser min provisoriska sadelkammare ut såhär: 
Här finns bara precis det jag använder för stunden. Övriga saker ligger undanstuvade och får hämtas fram vid behov. Det går alldeles utmärkt. Sedan jag flyttade hem hästarna har jag gjort av med en hel del, men jag har också köpt en del nytt då 3-årige Måns fått sadel och körutrustning. Dessa grejer har fått en annan plats, annars skulle det inte gå. 
I nya sadelkammaren är väggarna klara. Vi har beställt golv och börjar närma oss hur inredningen ska se ut. Jag har köpt konsoller vi ska använda till nya sadelhängare och krokar till träns mm. Jättekul! Fick också en härlig tavla av min man, den kanske får en plats i sadelkammaren. Här är den:
I förrgår sprutade vi den råa träytan på lösdriften med järnvitirol med liten färgnyans i. Denna kommer mörkna ytterligare, men jag är sugen på att mörka ner lite till. Vi får se. 
Väder, vind och alla ekar runt vårt hus kommer göra det mörkare. 
Nästa steg är att beställa skjutdörrar. Det blir underbart när jag kan börja använda det till uppställning och har mina grejer nära till hands.