Welsh med flughuva

Om man knyter fast den i manen kanske den sitter kvar... 
Testade att sätta grimman över... gick sådär
HELT hopplöst att hitta en flughuva som stannar kvar på en Welshponny med miniöron. Har du något tips? 
 
 

Ny sele!

Tjoho! Nu har jag äntligen lyckats plocka ihop en sele till Måns! 
Det är en riktigt härlig känsla när allt börjar ta form. Selen är köpt på selar.se, där jag fått mycket bra råd och hjälp. Den är av holländska märket Ideal. På selar.se får man välja delar från olika storlekar vilket passade min lilla Welsh perfekt. De flesta delarna är ponnystorlek, men bakjord och vissa delar på huvudlaget är shetland. 
 
 

Inkörning - puh!

Hade väl aldrig anat att det skulle ta sån tid och vara så många steg. Att rida in en häst är en baggis i jämförelse med inkörning. Puh. 
Jag har en jättemodig häst i Måns. Bara tre år, tillitsfull och orädd, men ändå händer det grejer. Inga allvarliga ännu, men tillräckligt för att jag ska backa och gå tillbaka till tömkörning och lek i longerlinan. Det är det där med fasta skaklar... jag har tränat och tränat. Vi har börjat smått, med pinne på kroppen och slutat med skakel mot ben och kropp. Jag märker att han tycker det är läskigt. Han är snäll och står still, lyssnar på beröm och försöker så mycket han kan, men det jag ser är en häst som slutar tänka. Står blickstilla, lite avstängd. Inget smaskande, blinkande eller tuggande på bettet. Då måste han ha mer tid. Leka, backa, testa lite, leka, backa osv. 
Men jag älskar vår lille kille, och ser fram mot den dagen då vi kan ta vagnen och åka en sväng!