Snygga tjejen har flyttat in!

Robban och Måns är helt slut efter en helg med denna donna! 
Vending är en Islandshäst som grannen köpt och släppt hos oss. En riktigt trevlig tös, precis som många islänningar är. Tyvärr får de gå i skilda hagar... Måns blev sent kasterad och det gick inte så bra för dem att gå ihop. Han hade livets bästa dag innan vi fattade vad som hände. Hon gick i brunst direkt hon kom, och ställde gärna upp. Suck. Ett problem jag inte räknat med, idiotiskt nog. När det väl hände blev jag inte förvånad. 
Vi löser det en tid, de ska bygga egen lösdrift. Sommaren blir enkel, då kan de gå i två hagar, höst och vinter känns sådär. Vi har byggt vår lösdrift med slowfeeding av mat och automatiskt vatten för att slippa mycket jobb. 
Men allt löser sig! Har du någon erfarenhet av om en heltlevrad valack kommer lugna sig när brunsten är över? 
 

Dessa grisar alltså...

Matat grisarna och gosat lite, eller inte prvis gosat. Kliat, klappat och lyft fötter. De är otroligt personliga och kontaktsökande. Jag blir varm i hjärtat när jag ser dem. och ler man när man ser en sån här lite kulting-rumpa. Sträva och mjuka på samma gång. 
Hela gänget käkar frukost
1601 heter Angus och den snygga tjejen i bakgrunden heter Miss Piggy. 
Eftersom vi är fyra familjer som har en gris var så är namnen väldigt olika. Förutom dessa två bor Egon och Ester-Olivia här. Vår gris är den sistnämnda och namnet en kompromiss. 
Upptäckte just att jag har fler bilder på grisar än på våra hästar och barnbarn i mobilen just nu. Hjälp! 
 

DesignGrossisten.se

I samarbete med DesignGrossisten.se kommer här ett riktigt bra erbjudande! 
Stelton termoskanna, formgiven av Erik Magnussen - dansk design när den är som bäst!  
 
Jag älskar Stelton! Vi har termosen på bilden, oljelampor, ljusstakar, tårtspade och många mer saker. Det är också en uppskattad present! 

När du lutar kannan öppnas locket automatiskt tack vare vipp-konstruktionen. När kannan rätas upp stängs det igen.

Lite kuriosa:

Erik Magnussen, som designade termosen 1977, funderade länge på det unika locket. Målet var att kunna använda en hand istället för båda händerna vid servering av kaffe: en till kannan och en till locket. Lösningen kom han på när han var ute med segelbåten. Krängningsmätaren på ruffväggen behöll sitt lodräta läge oavsett hur mycket båten krängde, tack vare nålens enkla upphängning. Erik Magnussen tog fram en prototyp på ett vipphängt lock med en motvikt i form av en pinne undertill och fick den snart att fungera perfekt. 

DesignGrossisten.se erbjuder mina läsare att köpa Steltons termosar med 20% rabatt! Använd koden våryra

Kampanjen gäller tom sista maj!