Fröknäckebröd (utan olja)

 
Här kommer recept på ett riktigt gott bröd för alla glutenintoleranta och LCHF'are 
FRÖKNÄCKEBRÖD
Vilka frön och nötter man använder är egentligen inte så viktigt. Välj de du gillar. 
Det här behövs:
1 dl hela linfrön
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 dl solrosfrön (kan varieras med pumpafrön, eller 50/50)
1/2 dl hackade nötter, jag tog hasselnötter. 
1/2 dl kokosflingor
1 tsk salt
5 dl vatten
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna i en bunke. 
2. Ta fram två plåtar täck med bakplåtspapper
3. Bred ut smeten tunt på pappren. Ju längre tid det tar ju svårare är det att breda ut eftersom fiberhusken gelear sig. 
4. Med varmluft: Grädda båda plåtarna på 125 grader i 30 min. Höj temperaturen till 200 grader och grädda tills bröden fått färg.
   Med konventionell över och undervärme: Grädda en plåt i taget. Börja på 150 grader i 30 min, höj temperaturen till 225 grader tills den fått färg.
5. Skär i bitar eller gör som jag, låt svalna och bryt dem sedan i portionsstora bitar.
 
 
 
 

Kommentera här: