Semester 2011

Äntligen nya plåtar! Tjoho vad jag längtat! Glansiga, oanvända, proffsiga, läckra plåtar av olika slag. Ja, jag vet. Vem vill läsa om plåtar? Men - visst är de fina!
Efter alla fina plåtar följer en kort berättelse och massor av bilder från vår sommarsemester.
Det har varit en härlig sommar med ludd, målning, ridning, bakning, båtåkning, svampplockning och en härlig avslutning med STCC biltävling i Karlskoga.
Happy läsning!Ludd var en ny trevlig bekantskap!
En tanklastbil med ludd åkte in på gården. Det var fashinerande att se den stora slangen som sprutade hela vinden full. I alla fall en halv meter tjockt täcke som man skulle vilja rulla runt i. Men det får man inte, tyvärr.


Lite mer grävning, sprängning och mera grävning. Det är svårt att förutse alltVi har målat den nya husdelen vit:

Min kurskamrat Sara har öppnat bageri i Slöinge, det har jag berättat om tidigare. Saras solskenshistoria startade med en blogg när hon jobbade med PR i centrala Göteborg. Läs hennes blogg: www.sarabakar.se. Solhaga Stenugnsbageri har varit öppet sin första sommar och har överträffat alla förväntningar. Kön ringlade utanför bageriet varje dag och man har haft kapacitetsproblem. Bröden tog slut vid 2 på eftermiddagen, sedan fick kunderna nöja sig med kanelbullar och andra sötebröd. Men alla var lika glada för det!
Saras ena bagare gjorde illa handen så jag var där och bakade två dagar under semestern, det var riktigt roligt. På söndag träffas vi igen. Då ska vi ha fjärde avsnittet av vår treåriga kurs i dagarna tre. (vilken lustig mening det blev...)Vi ska träffas i stallarholmen på Prytz Vedugnsbageri. Det ska bli riktigt roligt.


Besök av kära familjemedlemmar som gärna följde ut i vår vildmark. Fyrhjuling, flakmoppe, buster-båt, fika, fiske (vi glömde fiskelinor och fick dela på den vi hade = ingen fisk :-) och så lite kantareller förstås!

Åsså var det dax för bakläxor. Tex Citronbröd från Italien. Kurs fyra närmar sig med stormsteg:

Underbara underbara västkusten! Njuter varje sekund jag får tillbringa här:
Lilou har kommit hem! Efter några veckor hos farmor och farfar har nu familjen flyttat tillbaka till London. Sköönt! Guadeloupe är alldeles för långt bort!
Robban har fått nya vänner på sommarbetet; Gajek och Alex. De bor nu i samma stall
Födelsedag med Pavlovatårta!
Vi har bakat pizza med många av våra vänner i bageriet. Mycket skratt, glada miner och nöjda kockar!
Alla former och idéer har fötts: