Hoppsan!

Man måste visst betala för bloggen också. Sorry, missade visst det och nu har den varit stängd sedan 1:a januari. Lovar aldrig att skriva mer ... eller mindre, men nu kan jag iallafall skriva igen.
Nuläge:
Jag är fortfarande heltid sjukskriven för min utmattning/utbrändhet. Det går sakta, väldigt sakta, framåt. Många dagar med bättre energi även om jag skulle säga att även de bästa dagarna ligger på 70% av den jag hade innan kollapsen. Möte med läkare, företag och försäkringskassan i tisdags sänkte mig rejält. Då är det tur att jag har tid till vila. Nu ska jag inte klaga. Jag har ett otroligt bra team i dem, och de stöttar mig till fullo, vilket jag är tacksam för. Det är bara extremt energikrävande ändå.
Vad gör jag då på dagarna tro? Jag släktforskar. Det har varit och är en bra sysselsätting, utan krav (eller budget), som jag tror är en lagom form av hjärngympa. Jag ska skriva lite om det vid något tillfälle. Gräver mest i min släkt på mammas sida, men hittar mycket roligt på mannens sida också. Dagen då jag kunde följa en av hans linjer i rakt nedgående led i 27 generationer till den här mannen, född år 1040 i Frankrike, då kände jag en extra stor glädje. 
 
På vägen, alltså en av Chevalier DeFierbois avkommor innan Agne, var William Forbes, född 1525, Laird i Skottland på ett slott som står kvar ännu idag. Slottet heter Corse Castle. Flera generationer var lairdar på slottet. Det finns mycket att läsa om denna familj. En laird är en godsägare, men också en klanhövding. 
Detta kan jag prata om länge, så får nog ta det lite i etapper... 
Castle Corse idag:
Dörren in i slottet:
(Bildernas ursprung: https://www.flickr.com/photos/slackeratslack/3319688278/, http://www.alfordimages.com/picture/number1008.asp)