Remaking

Det känns lite sorgligt så här års. Bortstädning av sommaren från trädgården gör mig nedstämd. Jag är inte förtjust i den årstid som närmar sig med stormsteg. Alla krukor måste tömmas och göras om. Jag sätter träden i jorden för att de inte frysa ska sönder och slänger eller planterar om blommor. Några nya får köpas in, det är förstås kul. Önskar bara det fanns lite roligare växter att välja på. Alla trädgårdsmöbler tas in under tak. Tungt och besvärligt. Varför har vi så många grupper egentligen? 
Jaha, vad säger man om den här synen? Det ska föreställa ett trädgårdsland... fullständigt kaos. Ingenting gick som det skulle i år. Jag måste lägga ut den här bilden så jag kommer ihåg hur kass jag är på odling. Minnas så jag inte gör om det igen. Jag har hela tiden planerat för att vi ska ha flera land och massor av härliga grönsaker. Jag lägger härmed ner hela det projektet och överlåter åt de som kan. 
Nu är landet förvaring av träd som jag har i krukor på sommaren. Det passar det bättre till. 
Så här såg det ut på trappan. Prydnadsträd i krukan till vänster och en röd fläder i krukan till höger. Den röda flädern får pryda krukor tills vi bestämt vart den ska stå. Det kan ta många år, men det gör ingenting. Den har varit vacker hela sommaren. 
Utöver dessa kompisar finns en Japansk lönn och en Magnolia (som inte heller fått sin plats ännu). Japanska lönnen står kvar i sin kruka. Jag fick inte ur den. Supertung. 
 
Här står den japanska lönnen tlllsammans med murgröna. Jag undar om jag vågar lämna den där över vintern? Vattnet i krukan lär frysa. Klarar den det? 
Så här ser det ut vid dörren nu. Jag behöll rosmarin och murgröna och som jag haft i andra krukor och adderade på lite höst. Det känns lite murrigt, men det är lätt att ändra på om man vill. Och det kommer jag nog vilja. 
Vad mer? Jo, jag brukar ha några av våra inomhusväxter på altanen på sommaren och de har fått komma in nu.
 
Det funkar att ha olivträd inne hos oss, vi har inga heta element utan en jämn golvvärme. Jag duschar dem ganska ofta. Det tar på dem efter ett tag, men så när de ser ut att inte orka med innelivet längre kommer våren. Vi har några Elefantfot, något som ser ut som doftranka (utan blommor) och murgröna som också är med om samma resa. Det mår de bra av. Nu är alla iallafall inne, och det känns skönt!