Knäckebrödsbak

Receptet var för 8 bröd, jag gjorde 5 satser på en gång, Det blev 20 stora bröd och 80 små bröd
Fördeg
375 g jäst
2500 g mjölk
1000 g svensk honung
500 g rågsurdeg
3500 g grahamsmjöl
750 g grovt rågmjöl
Löste upp jästen i mjölken och honung. Blandade ner resten av ingredienserna till fördegen. Körde ca 5 min. Degen kändes lite fin. Höll ihop, men var fortfarande ganska lös. Flyttade över i plastlåda för att jäsa. Jäste 60 min.
Borgörning
500 g grovt rågmjöl
1000 g vetemjöl
50 g havssalt.
Blandade ner ingredienser till botgöring. Knådade 13 minuter på låg hastighet. Tillsatte därefter salt, knådade ytterligare 2 minuter.
Delade upp i 130 g bitar, runddrev lätt, och vilade.
Kavlade några tallriksstora, och därefter delade jag varje i 4, med en vikt på ca 32 g, och gjorde mindre kakor. Några blev naturella och några med flingsalt och sesamfrön. Jag provade att grädda på plåt, det gick inte, de blev inte gräddade under över huvud taget, så det blev direkt på hällen, vilket borde varit självklart från början. Gräddade först på 200°C, men upplevde att de blev ojämt gräddade och sänkte därefter till 175°C. Ugnen är inte uppmätt, så den kan visa varmare än den egentligen är. Jag gjorde degen lite för hård, och tror att den skulle varit lättare att hantera om den varit något lösare. Det ska jag tänka på nästa gång.
Lycka till!