Bakläxtajm

Zopf högt och lågt
Sexfläta:
Fyrfläta:
Treflätad knut:
Åsså lite skådebröd:
Nu har jag bara 2 sorters bröd kvar av 13 olika svenska bröd att få perfekta till nästa kurs vecka 10. Vörtbröd och Laputa.
Känns lite galet att baka vörtbröd så här års, borde kanske satsat lite hårdare på det innan jul...
Uppdraget är perfekt vörtbröd och Laputa, en svensk sötlimpa att redovisa för mäster på kursen om ca 2 veckor.

Nyfiken i en strut!

Talk of the town!
Många är säkert nyfikna, eller jag menar intresserade av vad vi håller på med :-)

Grunden är grus och mannakraft

Innan vi sprängde (ja, inte precis vi, men sprängproffsen) trodde vi att raka kanter och möjlighet att få en specifik form var enkelt. Det visade sig att på sprängarspråk var vårt berg ruttet. Låter ju inte klokt!
Berget består helt enkelt av flera olika typer av sten, och på vissa stället är det skörare, och det gör inte riktigt som man vill. Om det inte gör som man vill får man putsa till lite.
På bilden ovan har vi satt fast Alfs kilar, de är fantastiska!
Åsså tar man mannakraft och bankar på - då delar sig berget fint och kanten blir som man vill :-)
Här är vår byggare och mäter ut vart huset ska stå. Han har lagt ritningen på marken så han ser, det är bra.
Nu är det dax för mer grus, en lite finare sort:
Och så lite mer mannakraft för att få det slätt och fint:
Efter gruset lagts på är det dax för täckplast under tiden vi väntar på bygglov och därefter bra väder för att gjuta en grund