Fröknäckebröd (utan olja)

 
Här kommer recept på ett riktigt gott bröd för alla glutenintoleranta och LCHF'are 
FRÖKNÄCKEBRÖD
Vilka frön och nötter man använder är egentligen inte så viktigt. Välj de du gillar. 
Det här behövs:
1 dl hela linfrön
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 dl solrosfrön (kan varieras med pumpafrön, eller 50/50)
1/2 dl hackade nötter, jag tog hasselnötter. 
1/2 dl kokosflingor
1 tsk salt
5 dl vatten
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna i en bunke. 
2. Ta fram två plåtar täck med bakplåtspapper
3. Bred ut smeten tunt på pappren. Ju längre tid det tar ju svårare är det att breda ut eftersom fiberhusken gelear sig. 
4. Med varmluft: Grädda båda plåtarna på 125 grader i 30 min. Höj temperaturen till 200 grader och grädda tills bröden fått färg.
   Med konventionell över och undervärme: Grädda en plåt i taget. Börja på 150 grader i 30 min, höj temperaturen till 225 grader tills den fått färg.
5. Skär i bitar eller gör som jag, låt svalna och bryt dem sedan i portionsstora bitar.
 
 
 
 

SOL!

Har nog aldrig längtat så mycket efter sol som nu. Många gråa, regniga dagar har passerat, och så kom då morgonen när solen tittade fram. Helt ljuvligt. Jag gick ut runt huset och fotade, berusad av lyckan av solsken
 
 
Älskar vårt hus och plasen vi bor på. Tänk när vi får gräsmatta och ordning i trädgården, då blir det magiskt!

Det är karljohans år i år

Herregud! Jag har aldrig sett så mycket karljohansvamp som i år. Ser på FB att vänner plockat  upp till 100 kg! 
Det har inte jag gjort, men en korg eller så. Just nu är de i perfekt storlek och lätta att hitta. Jag borde tagot en bild på en perfekt, ca 8-10 cm hög, men det gjorde jag inte. Så här ser iallafall en fast fin karljohanbebis ut: 
 
Dålig bild från min bobil, tyvärr. 
Jag har iallafall borstat, rensat och skivat ett gäng. Torkade dem sedan i ugnen på ett speciellt program för torkad svamp. Tar tid, men blir väldigt bra
 
 
Första laggningen klar. Nu kan de gå ner i en burk. När sedan andan faller på är det bara att lägga dem i vatten eller hacka dem och steka upp. Och vill man inte det är det en bra "gåbortpresent".