Bygge

Projektet utestall och lada med sadelkammare var planerat att ligga på is över vintern och fortsätta till våren. Men planer är till för att justeras, och nu byggs det igen. Synd att vi hann lägga på presenning på lösdriften, men det är ett mindre problem. Så här ser det ut från huset nu:
 
Kanske svårt att få en uppfattning om hur det ska se ut? Två väggar är uppe. När det är klart ska det se ut ungefär såhär: 
 
Hästarna går in i lösdriften (byggnaden till höger) från andra sidan.
Jag har ritat i ett program som heter SketchUp. Det är ett gratisprogram och enkelt att rita i. Jag kan verkligen rekommendera detta. Kolla på instruktionsfilmerna. Om man vill ha på svenska kan man söka på youtube. Lägg lite tid på dessa, och gör några träningsskisser. Så går det lätt sedan. 
 

Flyttgubbe

Oj vilken dag! Läkarbesök på morgonen som tog mycket kraft och sedan vidare till Göteborg för att hjälpa dottern flytta. Från 5:e våningen till 5:e våningen. Tur det finns hiss... Nu har hon blivit sambo. Det känns kul. Känner mig jättetrött, men det är ok. Nu är det reslutatet av att jag gjort något, inte av att bara vara. Stolt att jag fixade det. En paus på soffan, och kanske inte det högsta tempot, men det gör inget. Vi fick ta sängen via garaget då hissen var för liten:
 

Höstliv

Vilken höst vi har! Torka ska fortsätta och jag njuter. Snart blir det andra bullar, när regn på tvären och mörker är en del av vardagen. 
Lösdriftstallet ser för närvarande ut som en stor julklapp då det är inslaget i pressening och ingen är gladare än jag. Vi har fått mycket klart och funktionen är super. Vinterhagen är uppgrusad, och hästarna ser ut att trivas. 
Det blir spännande att se hur lerigt det blir och hur mycket hästarna kommer vila i lösdriften. Hittils har de knappt varit inne i den, men det är som det ska. Mindre att sköta för mig också. 
Hittade ingen bild på lösdriften som den ser ut idag, men här är en när den byggdes:
Taket är provisoriskt tills "ladan" som byggs snett bakom byggs upp, de ska gå omlott och en dörr ska gå från lösdriften in i sadelkammaren. Sedan kommer taket bli högre och ha samma form som husets tak, i bakgrunden. Jag vet inte vad det heter. Man ser tre öppningar för dörrar på bilden, de ska alla ha skjutdörrar, två är extra breda för att fyrhjulingen ska få plats att köras igenom. Slangarna på väggen ska kopplas in ganska snart, eller när den beställda Thermobaren kommer. Vatten som inte fryser under vintern blir super. Får berätta mer om den sedan. 
Här är en bild på mina tjockisar:
Både Måns och Robban behöver banta. Jag orkar fortfarande inte rida så mycket pga min utbrändhet, men jag längar tills den dagen då de kan få motion oftare. Tills dess ska jag försöka banta dem med hjälp av dubbla nät och fler timmar på gräs. Tror inte det är så mycket kraft i gräset nu, så det borde hjälpa.
I morgon ska jag på läkarbesök. Den här gången känner jag mig förrvirrad. Jag trodde jag var bra nog att arbetsträna, men jag har haft det riktigt jobbigt ett par veckor. Telefonmöte med arbetsgivare, möte med Försäkringskassan, en kompis begravning mm har påverkat och tagit hårt på mig. Sömnproblem, och surr i kroppen och knoppen har gjort mig otroligt trött. Träffade en ny psykolog förra veckan, och fick mig några tankeställare och goda råd, det var bra. Frågan är hur jag kommer vidare? Är så otroligt trött på att inte vara jag.